Finomságok édes és kevésbé édesszájúaknak
Szellemes édesség
Ezek a kis szellemecskék tulajdonképpen gesztenyemasszából és fehércsoki-mázból állnak, mindegyik közepén egy-egy magozott meggyel :D
Hozzávalók:
- 1 cs.gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- néhány magozott meggy
- egy tábla fehér csoki (+pici olaj)
A gesztenyemasszát összegyúrjuk a porcukorral, majd nagyobb marok méretű darabokra szedjük. Fogunk egy meggyet és belecsomagoljuk a maréknyi gesztenyemasszába. A masszát szellemformájúra formázzuk (gyorsan dolgozzunk, mert nagyon puha lesz a massza a kezünk melegétől). Majd gőz fölött olvasszuk meg a fehércsokit (ha nagyon sűrű marad, pár csepp étolajat is adhatunk hozzá) és egyenként öntsük le a szellemecskéinket hogy jól befedje minden oldalról a masszát, majd rakjuk sütőrácsra hogy lecspegjen a felesleges csokimáz. Száradás előtt "szemeket" ragaszthatunk a szellemeknek, majd hagyjuk száradni, akár hűtőbe is tehetjük ha már nem csöpögnek.
A legfinomabb sütés nélküli túrótorta
Ezt a tortát a legdrágább Anyósomnak készítettem finom idénygyümölcsökből :)